CRAE
Centre residencial d’acció educativa que atén
a infants, adolescents i les seves famílies
Centre residencial d’acció educativa que atén
a infants, adolescents i les seves famílies
Les situacions de desemparament familiar són motius pels quals un infant o adolescent és derivat al CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa) de la Fundació Busquets. El centre ofereix a aquests infants i adolescents un medi familiar alternatiu a l’inexistent o deteriorat d’origen. El nostre model educatiu està centrat en l’atenció personalitzada i participativa. L’objectiu és preparar-los pel seu futur acompanyant-los i orientant-los mitjançant el vincle, l’autonomia i els valors. Per fer-ho comptem amb 4 llars enteses com a unitats de convivència que acullen a un total de 35 infants i adolescents.
D’altra banda, també acompanyem joves majors d’edat, entre 18 i 21 anys, que han estat tutelats per la Generalitat de Catalunya. Se’ls ofereix un habitatge, el suport i l’acompanyament educatiu per a que puguin emprendre el seu projecte de vida de forma autònoma.
Situat al centre de Terrassa, integrador dels recursos del entorn
Infants atesos l’any (dades variables en funció dels processos)
Infants amb discapacitats
Franja d’edat en anys
Educadors
Dies l’any de servei 24 hores
Acompanyen a aquest creixement personal i familiar un equip de professionals format en l’àmbit social
El CRAE Fundació Busquets manté un concert amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya pel que contempla l’ocupació de 35 places per a infants i adolescents en situació de desemparament que es troben sota la tutela de la DGAIA.
Acull a infants i adolescents entre 4 i 18 anys que pateixen una situació familiar desestructurada i/o conflictiva. Es treballa amb la finalitat de crear una dinàmica relacional el més semblant a una família. Té l’encàrrec d’oferir una alternativa al medi familiar existent, deteriorat o en greu dificultat. És, doncs, un recurs alternatiu a la família des d’on s’ha de facilitar una resposta a les necessitats materials, físiques, afectives, emocionals i socials amb la finalitat de procurar un desenvolupament global i harmoniós dels infants i adolescents que són atesos per facilitar l’autonomia personal.
Tanmateix és, també, un recurs temporal i, per tant, posa especial èmfasi en treballar la tornada a casa de l’infant i/o adolescent en els casos que sigui possible, l’autonomia personal, o si cal, l’acolliment familiar. En aquest sentit es treballa coordinadament amb l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA), referent del treball amb la família i del seguiment del nen i/o jove durant la seva estada en el centre.